10 Mayıs 2011 Salı

JSP Makaleleri 0002 – JDK Kurulumu

JSP sayfaların çalışabilmesi için bizlere Java Development Kit (JDK) gereklidir.Daha hızlı kod yazmak içinde bir tane IDE gereklidir.Biz kitabımızdaki JSP sayfalarını NetBeans IDE ortamında hazırlayacağız.

Java Development Kit (JDK) indirmek ve Kurmak

www.google.com adresinden JDK’yı arayalım.

İndirme işlemi için bir tane hesabımızın olması gerekmektedir.Eğer hesabımız varsa giriş yapın.Yoksa ücretsiz olarak yeni bir hesap açın. Üye olduktan sonra Java SE Downloads (İndirilecekler) sayfasından JAVA logosuna tıklayalım.

Açılan sayfada Java Development Kit (JDK)’nın hangi platfotma göre indireceğimizi sol kısımda sormaktadır.Biz platform olarak Windows’u seçiyoruz.Altta ki kutucuktaki lisans sözleşmesini onaylalım ve devam edelim


JDK’yı gösterilen bağlantıdan indirelim.

Java Development Kit (JDK) indiğinde artık kuruluma hazırdır.Üzerine iki kere tıklıyoruz.

Java Development Kit (JDK) kurulumu bir sonraki adıma geçelim.

Java Development Kit (JDK) kuruluna dahil edilecekler sol pencerede belirtiliyor. Java Development Kit (JDK)nın içindekiler ve sürümü hakkında bilgilendirme yapılıyor. Java Development Kit (JDK)nın başarılı kuruluması için gereken alan kaç MB ise onu  belirtiyor. Next(İleri) düğmesine basıyoruz.

Java Development Kit (JDK) kurulumu hazırlıkları yapılıyor.

Java Development Kit (JDK)nın kurulacağı adresi soruyor.Biz kurulum adresini değiştirmiyoruz ve Next(İleri) düğmesine basacağız. Java Development Kit (JDK) kuruluyor. Kurulumun başarıyla tamamlanmasını bekliyoruz.

    Java Development Kit (JDK) kurulumu bitince Finish(Bitiş) düğmesine basarak kurulumu tamamlarız.Fakat Product Registration Information ( Ürün Kayıt Bilgisi ) düğmesine basılsaydı bize bir sayfa açılacaktı.

Java Development Kit (JDK)yı kurduk ve şimdi ücretsiz olarak Oracle Firmasını bu kurulumun başarılı olarak tamamladığımızdan haberdar edelim.
Bu kayıt işlemi bize ne sunacak?
Java ile ilgili son gelişmelerden mail yolu ile haberdar ediliriz. Oracle firmasının ürünlerinden ve eğitim faaliyeti bilgilerden izin verildiği ölçüde faydalanabiliriz.
Java Development Kit (JDK)’yı indirken bir üye hesabımız vardı.
Oracle firması kayıt işlemini tamamladığımız için teşekkür ediyor.



[youtube http://www.youtube.com/watch?v=ZMGFvAqasYE]



Bilgisayar Mühendisi Mimar ASLANUkrayna-Donetsk

Makaleleri referans göstermek kaydıyla alıp yayınlayabilirisniz.

Mimar ASLAN


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder